Kategorier
Okategoriserade

Varför en F1 Labradoodle i Australian Labradoodle avlen?

En fråga som jag får då och då varför jag valt att ta in Nässla och nu Nova till vårt avelsprogram, jag tänkte att jag i detta inlägg ska förklara lite hur jag tänker och vad som ligger till grund i mitt beslut.

Som jag ofta säger och har nämt tidigare så börja detta för några år sedan sådär 5 år sedan. Jag började sätta mig in i stamträd av Australian Labradoodle allt mer och timmarna jag har lagt på att titta på stamträd är många många och jag tycker det är så intressant och roligt att se hur man valt att göra och hur det utvecklas över tid. Det är ju en stor fördel att man regisserat in alla stamträd i ett register och att det går att söka och titta på stamträd över hela världen så enkelt som man som uppfödare kan göra i WALAs databas.

Tiden gick och jag blev mer och mer insatt i hur det såg ut i sverige och i världen, pandemin kom och där med många nya uppfödare med nya linjer in till Sverige. Så himla roligt att vi blir fler och fler som viger våra liv åt våra fina hundar. För ca 2,5 år sedan tog jag beslutet att vi måste få in lite nya linjer, detta för att jag såg att vissa hundar fanns i så gott som alla våra svenska hundar men också många hundar runt om i hela världen.Ett sätt för att minska spridningen av dessa hundar är att ta in hundar som inte har dessa hundar i sig. Där kommer första anledningen till att Nässla kom in i bilden.

Andra anledningen är att jag också såg att andelen Labrador var för mitt tycke för låg, jag är uppvuxen med labrador och jag vill helt enkelt ha mer av hennes temperament och egenskaper i våra linjer. För jag tycker det är synd att missa det, av flera anledningar.

Under hösten 2023 började jag göra en djupare analys av Svenska Australian Labradoodles, för att på riktigt se hur läget är. Denna första del presenterades på Svenska Labradoodleklubbens uppfödarseminarium som hölls i höstas. Efter det har jag utvecklat den ännu mer och fått hjälp längs vägen för att göra den ännu mer bred och trycka på fler viktiga delar. Denna analys presenteras nu på Svenska Labradoodleklubbens hemsida.

För mig som tillsammans med mina föräldrar tog emot den första kullen av Australian Labradoodles i Sverige och nu i över tio år vigt till stora delar mitt liv till just Australian Labradoodle så ligger detta mig väldigt varmt om hjärtat och något som jag längre inte kan hoppas att någon annan ska göra åt mig. Under kommande år kommer jag att satsa mycket på detta att ta in nya linjer och tillföra dessa nya linjer till våra etablerade välarbetade linjer. För det är där jag tror att det kan bli riktigt riktigt bra. Det kommer vara en tillgång till vårt avelsprogram men också för Australian Labradoodle i stort, framförallt i Sverige.

Detta kommer betyda att i första ledet kan pälsen vara mer varierande men detta är en sak som jag gärna tar om vi kan få in mer Labrador temperament och mindre av de överanvända hanarna. Att bygga dessa nya linjer långsamt och sunt och vi hoppas att detta kommer leda till positiva konsekvenser i många avseende.

Vi kommer snart att gå ut med ännu mer Labrador nyheter, snart snart är vi redo för det. Det kommer bli roligt och spännande. Viktigt för den långsiktiga, breda och hållbara avelsarbete som vi vill och strävar efter.

Just nu njuter vi av våra första kull i det som vi kallat Projekt Nässla. Vi är så spända och förhoppningsfulla över att följa Nässlas valpar och resten av valparna som kommer födas i vårt projekt. Ingen är mer förväntansfull än jag.

Många kramar från Lovisa

Bild på Brummas Ramslök som är Nässla och Milous son.

Kategorier
Okategoriserade

En stund på altanen

Jag sitter ute under parasollet och träna Brumma och Malwa på att ligg stanna kvar på altanen, även om det lockar att busa runt i trädgården. De är så duktiga och jag njuter och myser för fulla muggar. Samtidigt har jag hunnit skicka sms till en kull som nyss fyllt 3 år, varje år får man ett mail eller sms med frågor om sin hund för att vi på bästa sätt kan följa upp våra valpar. Med de kunna göra sunda och etiska val med vilka hundar vi går vidare med och vad vi ev ska tänka extra på i en ev matchning.

Jag har svarat på mail och jobbat lite med min andra del av jobbet som har mindre med hundarna och göra, såklart inte lika kul men det behöver också göras.

Efter att haft full fart hela våren så är det nu lite lugnare. Nina och hennes valpar tar upp vår tid och långa stunder kan man bara hänga med dom. Vi gör små utflykter och upptäcker världen tillsammans. Precis som det ska vara när valparna är 4 veckor.

I veckan börja besöken på Ninas valpar och förväntans fulla familjer kommer träffa kullen för första gången. Så fint att få vara med dom dessa stora dagar tillsammans med familjerna.

I söndags var det träff på Juleboda och jag Brumma och Malwa åkte ner över dagen. Så otroligt härligt att se vilka fantastiska hundar och familjer som kom på träffen. Det gör mig tacksam och så stolt. Inte en sur minn från någon och bara roligheter. Nästa gång blir det träff med 10 års tema, det ser vi framemot.

Igår och idag har varit lite av återhämntningsdagar och det har vi alla njutit av. Vi har gosat en massa med valparna, gått promenad i skogen och bara hängt, myst och gosat. Sådana dagar behöver man och vi som har fullt upp veckans alla dagar och timmar när vi har valpar behöver ibland dra ner tempot om inte fullt, lite grann. Imorgon är det full fart igen, med en tur för ögonlyssningar i Göteborg. Så en spännande dag väntar. Många bollar i luften men så roligt det nästan alltid är.

Tyvärr så kommer vår KarlJohan tillbaka till oss ikväll då familjen fått problem med hälsan. Hälsan går först och våra armar står alltid öppna. Nu hoppas vi att han snart kommer tills sitt för-alltid-hem snart där han får bli den diamant som han är. En trygg och social kille med en bra balans.

Det blev en liten uppdatering från oss just nu

Lovisa

Kategorier
Okategoriserade

Besök och socialisering vår

Just nu går det knappt en dag utan att vi har besök på någon av Inez eller Pollys valpar, de har fått träffa så många och otroligt fina människor under sina veckor hos oss. Det gör mig tacksam och glad.

Samtidigt som Inez och Pollys valpar snabbt närma sig dagen då de är redo att lämna boet hos oss, så reflektera jag igen. Över socialisering, årstider och hur lika/olika det blir i takt med vädret ändras och möjligheterna ser olika ut men att det tillslut summa av kardemumma ändå blir likt. Jag ska utveckla hur jag tänker.

Jo om man tar Mollys bärvalpar som exempel, födda i januari och hade sin socialisering i stora delar i februari och början av mars här hos oss. Det va snö, regn och blåst på tvären. När valparna åkte hade de kissat mer på snö ute än barmark. Men vi kunde bygga hinderbanor, alla möjliga ljud från högtalaren och så kunde de snabbt gå ut och kissa och snabbt in igen, många många gånger på en dag. Vi va inne och valparna kunde själva välja när och hur mycket de va med mig i köket eller hallen och när de ville sova i valprummet.

Till skillnaden nu med Inez och Pollys valpar födda i april och har haft sin stora del av socialisering i maj. Då vi har kunnat vara ute mer och långt i på kvällen. Vi har kunnat göra utflykter både till skogen och runt om i trädgården tills de somnat i skugga tillsammans. Det har kört gräsklippare, fyrhjulingar, traktorer och andra fordon precis utanför valphagen. De har fått massor av besök och kunnat springa fritt i hela trädgården. De har fått vara på fritids för att upptäcka allt roligt där.

Jag tro att summan av allt ändå blir lika mellan de olika kullarna om man tänker på valpen. För det de alla fått är träning, en och en tid, massor av pussar (brukar säga att jag måste pussa på dom för ett helt liv på 8 veckor 😉 ) De har fått min fulla uppmärksamhet och de har fått bli hanterade och älskade på precis samma sätt. De har fått lära sig sitt och sittleken, att följa och att ha selen på sig. De har fått smaka massor av olika saker.

Årstiderna kan vi bara anpassa oss efter och se till att valparna får med sig det vi tycker är viktigt och på bästa sätt utifrån nuet.

Det går så fort och det känns som Inez valpar nyss föddes och så åker de om typ en vecka. På lördag nästa vecka är de redo att flyga ur vårt lila bo och vår trygga värld. Redo för sina alldeles egna familjer och redo för en ny större värld. Familjerna har alla varit här och de har lyssnat på föreläsningar och vi har haft zoom möten. På lördag ska vi bara göra det roliga, träna valp, och prata roligheter. Innan vi efter en dag tillsammans skiljs åt.

Kram

Lovisa

Kategorier
Okategoriserade

Sommaren kom tillbaka

Efter några dagar med regn så kom idag solen och bättre väder åter. Så skönt och valparna som älskar att vara ute och utforska världen älskar det.

I dessa dagar när valparna är mellan 5-7 veckor så ta vi emot besök och i veckan har vi haft 7 familjer plus 2 andra familjer på besök och valparna har nu en fast rutin kring besök och de verkligen älskar när det kommer nya människor och varje besök slutar med att valparna sover gott runt oss eller i någons knä. Hur mysigt som helst, även bra för valparna.

Besök, just nu uppskattas alla besök. För valparna är det viktigt att få träffa unga som äldre, män som kvinnor och barn. Att kunna ge valparna den bredd av människor som de på ett lugnt och tryggt sätt får träffa innan de åker här ifrån gör mig rörd i hjärtat.

Nu är denna veckans besök över och vi välkomnar min syster som ska hänga med oss till på måndag när min mamma kommer och löser av Clara fram till valparna åker. Så från och med nu kommer vi vara en till om dagarna. Det ska bli roligt att också få hänga med någon med två ben om dagarna och extra plus att det är Clara och mamma.

I helgen kommer Ninas valpar och valplådan står redo och Nina har gjort sig bekant med den, så nu är vi redo att välkomna hennes och Miltons valpar. Det ska bli så himla roligt och spännande att se vad som tittar ut. Mina förväntningar är som vanligt sjukt höga och jag kan knappt hålla mig tills jag får lära känna dom.

Nina är så fin med Inez och Pollys valpar och skulle kunna stå och titta på dom hela dagarna om hon fick. Det vårdar gott inför hennes valpar.

Jag är så imponerad över hur bra det går och vilka otroliga tjejer jag har förmånen att hänga med på dagarna. Inez, Polly och Nina är alla så otroligt fina tjejer, som kommit till oss och det är som de alltid varit här och tillsammans. Det gör mig också så glad och rörd. Fina, fina tjejer.

Nu ska jag återgå till valparna, det är eftermiddags mål på gång och se om de vilat upp sig efter dagens besök och redo för en stund till med lite aktivitet eller om de vill fortsatt sova. Det återstår att se 😉

Ha en fin långhelg

Kram <3

Kategorier
Okategoriserade

Välkomna en till, till vår familj.

Idag var det äntligen dags för Nina att komma till oss för att göra sig redo att välkomna hennes och Miltons valpar om 2 veckor. Nu ikväll när alla valpar och hundar sover lugnt och tryggt, så slår det mig hur imponerad jag är över mina fina tjejer, både mammor och Brumma och Malwa. Med ett lugn och bara glädje välkomnade Brumma och Malwa Nina med öppna armar och bara glädje. Jag känner tjejerna så jag vet hur jag ska göra och i vilken ordning för att både tiken och tjejerna (Brumma och Malwa) ska få det så bra och lugn som möjligt när vi välkomnar en ny medlem i vår familj om så för en helg eller för 10 veckor. Så även idag, helt smärtfritt och fina välkomnande.

Det är viktigt att se till att både den som flyttar hit och de som alltid bor här får de utrymme och tid som de behöver för att må bra. Jag är noga med att Brumma och Malwa varje dag får sin matte tid, antingen tränar vi eller så går vi en extra runda i skogen. Tiken som kommer hit ska också känna sig välkommen, trygghet och lugn när de kommer hit och genom att ha en bädd, filt och eller sin favorit leksak kan det hjälpa om de inte varit här och sovit här mycket innan. Jag ser till att de är nöjda, lugn och trygga på sin sovplats som kan vara på olika ställen, tiken själv får vara med och bestämma. Även där är det jag som ska se till att förutsättningarna ligger på vår sida att alla ska trivas och må så bra som det bara går.

Så idag har vi välkomnat Nina som nu sover gott i sin bädd hon hade med sig och hon har fått träffa alla hundar och tittat på valparna. Hon verka nöjd, glad och trygg och det känns bra inför den första natten. Under de första dagarna jobbar vi mycket på att komma in i rutinerna här och att bygga relation i mängder. Vi går skogspromenader i tikens takt, vi gör roliga övningar och hittar vår nya gemensamma vardag.

Varför är det då så viktigt att vi ser till att det är lugnt och tryggt runt tiken och här hemma? Jo vi vet idag att onödig och långvarig stress kan påverka valparna negativt och vi vill minska den risken så mycket det bara går och då genom att ta det lugnt och ha en trygg miljö runt tiken så gör vi det inte bara för tiken och oss utan också för de kommande valparna. Genom att träffa våra tikar ofta och se till att de varit här på gården fler gånger innan de kommer hit för att ha sina valpar, hjälper absolut till att få flytten att gå toppen bra. Så genom att ha fodervärdsträffar varje månad, lägga fokus på relation när vi träffas och att se till att flytten hit går lugnt till så har vi och valparna bästa förutsättningar att det blir riktigt bra.

Med det sagt välkomnar vi Nina till vår familj de kommande 10 veckorna, vi ser framemot denna resan och längtar så efter att få välkomna även hennes valpar.

Kram

Lovisa

Kategorier
Okategoriserade

Förbereder valparna

Imorgon blir även Pollys valpar 3 veckor och ska börja få träffa på olika saker och börja resan mot att flytta hemifrån.

Under de veckor valparna är hos oss så lägger vi vårt fokus på att få valparna så redo de kan bli på sitt nya liv. Vi ser till att de får utforska sin nyfikenhet, att de får fina upplevelse av människor, djur och andra hundar. Vi vill att de ska ha fått vara på utflykt, åkt bil och sovit på fler olika ställen. Allt detta gör vi för att familjerna som ta över våra valpar ska ha de allra bästa förutsättningar att få roliga, spännande och utvecklande år tillsammans. Sedan ligger en del av jobbet också på familjerna att ta vid där vi slutade och se till att förutsättningar fortsätter vara på valpens sida.

Jag brinner verkligen för valparnas första tid hos oss och lägger ner mycket tid på att valparna och deras mammor ska få bästa möjliga tiden hos oss och det innebär en vanlig dag att vi börja kl 7.00 (om inte en nattrastning runt 3-4) och så håller vi på fram till ca kl 23. Här hemma blir det under tiden vi har valpar fullt fokus på just hundarna och valparna. Sådant som Valborgsfirande och längre utflykter får vänta eller planeras noga med hundvakt. Men det är så värt det, lyckan de små ger när de första gången svansar rakt upp i knät och vill gosa eller när man ser deras ögon en första gång, se hur snabbt de lär sig olika saker och hur de får utforska världen mer och mer det slår allt. Det är så roligt och givande och varje individ är unik och ska mötas utifrån just den valpens förutsättningar för att stärka och trygga dom så bra det bara går tills de åker här ifrån.

Baksidan är ju de långa dagarna den dåliga sömnen och oron när en valp behöver extra stöttning. Tur att det är det lilla i det stora hela.

Så nu efter denna lilla skrivpausen ska jag återgå till Inez valpar som under tiden lyssnat på fyrverkerier och ge de lite mat 🙂

Godkväll!

Kram

Kategorier
Okategoriserade

Socialisering och valparnas förskola

Det pratas mycket och väl om socialisering på valparna och deras första tid. Det är en viktig tid för valparna att få en försmak om hur livet kommer att se ut sedan.

Igår blev Inez och Svantes valpar tre veckor och även om vi tjuvstartat med att vara i köket 2 dagar redan så började vi igår lite mer på riktigt. De fick ordentligt med valptoaletter, för att redan nu få in vanan att söka upp och använda dom. Det underlätta så mycket för mig och framför allt för valparna. Så varje gång de vaknar och jag är där, så ser jag till att de hamnar just på en valptoalett. Under denna veckan kommer stora delar bortsätt från bädden de sover i och lite lekyta vara täkt med valptoalett. Sedan kan vi göra de mindre och mindre del och tillslut har vi tre st kvar. Det är början till att lära sig bli rumsren. Om lite mer än en vecka kommer de få börja gå ut och vara ute också vilket också hjälper på den träningen.

Utöver att toaletterna och den träningen började igår så fick de också undersöka och träffa på några små mjuka föremål, små gosedjur. En av dom tog en i munnen och gick omkring direkt. Så roligt, annars undersökte de men gjorde ingen stor grej av det. Vilket är önskvärt. Idag ska vi introducera våra underläggs plattor som gör att de är lite olika strykturer under tassarna. Blir roligt att se.

Pollys valpar har idag börjat höra och alla reagerade när jag pratade med dom idag. Det är något speciellt de där första gångerna när man ser deras små ögon och när de hör en för första gången. Det är ändå ett rätt stort ögonblick för både valparna och för mig. Vi få då två sinnen till att använda och kommunicera med.

I helgen kommer även Pollys valpar få hänga i köket en stund och den stora världen öppnar sig för det gänget också. En av Pollys valpar har redan lärt sig att komma ur lådan så idag får vi ta bort lådan och göra iordning utan lådan till dom.

Utöver föremål och underlag så är det en ständig träning på ljud, radion går, vi spelar fyrverkeri ljud och dammsugaren går flera gånger om dagen och såklart en lite extra klumpig matte i köket när det ska lagas mat. På så sätt blir de tidigt vana vid att sova vidare trotts att de hör något ljud. Det är en stor fördel senare i livet för de små.

Det är så roligt att se skillanden och likheter mellan valparna.

Pollys valpar var rätt sena med att öppna ögonen men är mer nyfikna. Medan Inez valpar öppnade ögonen tidigt, men inte kommit på hur man tar sig ut ur lådan än.

Trevlig helg önskar vi er!

Kram

Kategorier
Okategoriserade

Så goa att man svimmar

Nu har det gått några dagar sedan vi hämtade hem Polly och det kändes som vårt lilla team blev komplett. Så underbart och mysigt.

Hos oss kommer det nya hundar som ska bo i vårt hem under minst 10 veckor rätt så ofta, Brumma och Malwa ska dela mig och husse med nya och olika tikar. Det går bra och vi har rutiner som passar oss så att alla ska trivas och må bra. För det är väldigt viktigt när vi ska jobba som ett team att alla mår bra och får rätt förutsättningar.

Inez har varit här innan och landade på några minuter och hittade snabbt sina favoritställen. Efter några dagar kom Polly och jag va förväntansfull att se hur det skulle gå att välkomna en tjej till och det kunde inte gått bättre, hon kom in i vår familj likt Inez som de självklaraste i världen. Brumma och Malwa välkomnade henne med glädje och la inte mycket vikt vid henne och Inez och Polly hittade varandra direkt. Polly landade också väldigt snabbt och hittat sina favoritställen. Det är lugn och harmoniskt i hela huset och det är precis det som Inez och Polly behöver, lugnt och tryggt.

När jag sätter mig kommer både Inez och Polly och gosar och bara är nära nära, det blir mycket gos, i mängder och jag blir helt i molnen av all kärlek. Samtal om de små och vad som kommer snart och bara vara tillsammans och bygga på relationen det är det vi jobbar för just nu.

För relationen är alltid viktig och att tikarna får lugn, ro och trygghet är förutsättningar för att relationen ska byggas vidare på. Det är viktigt för mig och för de blivande mammorna och valparna att det är just lugnt och tryggt runt omkring.

Ibland får man vara lite stolt och tacksam och det är jag över både Inez och Polly verkligen två toppen tjejer, de hade både lätt fått stanna om jag inte viste hur högt älskade de är i sina familjer och jag är så så tacksam över det nära samarbetet mellan oss här och våra fodervärdar. De ger våra blivande mammor och pappor fantastiska möjligheter och förutsättningar och det gör mig så fylld av kärlek. Delad kärlek är dubbel kärlek och jag hoppas verkligen våra foderhundar känner det. Som sagt stolthet, tacksamhet och kärlek fyller mig från topp till tå.

Ha en fin dag

Kram

Lovisa

Kategorier
Okategoriserade

Mål och motivation

Är vi började för 10 år sedan så kunde jag aldrig ana vad vi skulle vara idag och den resa vi också har framför oss. Det är så himla roligt att hela tiden utveckla, utvärdera och göra om ibland och fortsätta ibland. Som jag sa när jag förra året testade en ny toalett lösning till valparna. Efter 6 år med samma lösning som fungerade och jag va nöjd med, att ”man får inte vara dummare än att testa nya saker för det värsta som kan hända är att vi får gå tillbaka till en lösning som fungera, man måste vara öppen för ännu bättre lösningar” Det gäller det mesta och just i detta fallet så gick vi efter en kull tillbaka till den gamla lösningen för den fungerade bättre hos oss. I andra fall kan det vara tvärt om och man kanske vunnit på det istället. För det är lätt att tänka att man ska hitta ett system/schema som fungera hos alla uppfödare med alla valpar. Det tror jag inte på av olika anledningar, bland annat för att förutsättningarna hela tiden förändras, i samma hus och med samma linjer. Hur tänker hon nu undra ni?

Jo om vi blir fast i ett system/schema som vi varje kull följer dag för dag, kull för kull. Så finns det en risk att vi inte ger oss möjligheten att utvecklas. Där emot är dessa system/scheman mycket bra att lära sig grunderna i och ta det som fungera bäst för just mig eller just dig i varje system/schema. Detta gäller egentligen med kurser, instruktörer och hundpsykologer också. Min filosofi har alltid varit att kunskap från olika är de som ger mig mest kött på benen. Att ibland också lära sig vad som inte fungera eller vad som jag inte vill med min hund är också värdefull kunskap. Detta gäller även uppfödningen och allt där till.

Under de senaste åren i och med att vi landat här på gården och bott in oss och vet huset och gårdens för och nackdelar kan vi också lägga all vårt fokus på att förbättra och utveckla. Genom att vara öppen för nya saker och förändringar också ge oss möjligheten att bli ännu bättre och det är en härlig känsla att kunna med ny kunskap och nya lärdomar se skillnaden.

För vad är det vi vill egentligen och vad är bra och vad är mindre bra och kan vi göra för mycket, det är frågor som ska och bör ställas ofta och med det mesta vi gör. För ibland kan det vara att mycket inte är bäst, utan en balans och den är inte helt självklar och kanske olika på olika ställen. Det är helt okej.

Detta kommer jag att lyfta mer under våren i våra YouTube video. Hur vi tittar på saker och få de så bra som möjligt, små saker som kan göra stor skillnad.

Det roligaste och det som ger så himla mycket är det blir precis som man tänkt sig och vill att det ska bli. När det klaffar och den iden man hade i huvudet blev bra även i verkligheten och gjorde nytta för hundarna, valparna eller valpköparna.

Så det är det som ger mig mest motivation och glädje just nu.

Snart kommer valparna och vi får lite nollställa och hitta rätt väg för just dessa valpar, även om det är mycket likt så blir det individuella skillnader mellan olika kullar och olika individer. Inte stora och bara för att just varje valp ska utifrån det vi vet och kan och har chans att påverka positivt så ska göra det. Vi har en grundmodell som vi utgår ifrån, som ger oss styrka och lugn.

Tack för att du tagit dig hela vägen hit igenom denna text.

Kram

Lovisa

Kategorier
Okategoriserade

Början på resan

I 4 dagar har vi bara haft Brumma och Malwa. I tisdags flyttade Molly hem igen efter att varit här hela detta året. Det är tomt och vi saknar henne, hon har en så fin personlighet som saknas här hemma. Lite andrum innan vi idag välkomnade Inez med sin lilla mage, lägger man handen på magen tar det inte lång tid innan man känner de små röra sig där inne.

Kan inte gå bättre Inez landade fint snabbt och känns som hon alltid varit här och Brumma och Malwa känner henne väl sedan förra året då hon var här för sin första valp. Så det gick så så bra.

Idag har vi också passat på att ha spa dag med Brumma och Malwa. Så vi började med bad och fön på förmiddagen följt av klippning Brumma vid lunch och sedan Malwa i eftermiddag. Så nu är de rena och så fina båda två.

Vi har också hunnit med ett besök och det är roligt att kunna ta emot besök igen efter pandemin. Är du intresserad av att besöka oss är du välkommen att kontakta oss så kan vi boka in ett besök.

Så vi har hunnit med mycket idag och nu på kvällen har jag börjat gå igenom de mail jag hamnat efter med under veckan jag låg i influensan. Snart ska vi krypa ner i soffan en stund innan vi ska sova.

Så idag är början på denna vårens valpresa och jag hoppas ni vill följa med på vår resa tillsammans med Inez, Polly och senare Nina.

Ha en fin kväll!

Kram

Lovisa