Kategorier
Okategoriserade

Förbereder valparna

Imorgon blir även Pollys valpar 3 veckor och ska börja få träffa på olika saker och börja resan mot att flytta hemifrån.

Under de veckor valparna är hos oss så lägger vi vårt fokus på att få valparna så redo de kan bli på sitt nya liv. Vi ser till att de får utforska sin nyfikenhet, att de får fina upplevelse av människor, djur och andra hundar. Vi vill att de ska ha fått vara på utflykt, åkt bil och sovit på fler olika ställen. Allt detta gör vi för att familjerna som ta över våra valpar ska ha de allra bästa förutsättningar att få roliga, spännande och utvecklande år tillsammans. Sedan ligger en del av jobbet också på familjerna att ta vid där vi slutade och se till att förutsättningar fortsätter vara på valpens sida.

Jag brinner verkligen för valparnas första tid hos oss och lägger ner mycket tid på att valparna och deras mammor ska få bästa möjliga tiden hos oss och det innebär en vanlig dag att vi börja kl 7.00 (om inte en nattrastning runt 3-4) och så håller vi på fram till ca kl 23. Här hemma blir det under tiden vi har valpar fullt fokus på just hundarna och valparna. Sådant som Valborgsfirande och längre utflykter får vänta eller planeras noga med hundvakt. Men det är så värt det, lyckan de små ger när de första gången svansar rakt upp i knät och vill gosa eller när man ser deras ögon en första gång, se hur snabbt de lär sig olika saker och hur de får utforska världen mer och mer det slår allt. Det är så roligt och givande och varje individ är unik och ska mötas utifrån just den valpens förutsättningar för att stärka och trygga dom så bra det bara går tills de åker här ifrån.

Baksidan är ju de långa dagarna den dåliga sömnen och oron när en valp behöver extra stöttning. Tur att det är det lilla i det stora hela.

Så nu efter denna lilla skrivpausen ska jag återgå till Inez valpar som under tiden lyssnat på fyrverkerier och ge de lite mat 🙂

Godkväll!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *