Kategorier
Okategoriserade

Välkomna en till, till vår familj.

Idag var det äntligen dags för Nina att komma till oss för att göra sig redo att välkomna hennes och Miltons valpar om 2 veckor. Nu ikväll när alla valpar och hundar sover lugnt och tryggt, så slår det mig hur imponerad jag är över mina fina tjejer, både mammor och Brumma och Malwa. Med ett lugn och bara glädje välkomnade Brumma och Malwa Nina med öppna armar och bara glädje. Jag känner tjejerna så jag vet hur jag ska göra och i vilken ordning för att både tiken och tjejerna (Brumma och Malwa) ska få det så bra och lugn som möjligt när vi välkomnar en ny medlem i vår familj om så för en helg eller för 10 veckor. Så även idag, helt smärtfritt och fina välkomnande.

Det är viktigt att se till att både den som flyttar hit och de som alltid bor här får de utrymme och tid som de behöver för att må bra. Jag är noga med att Brumma och Malwa varje dag får sin matte tid, antingen tränar vi eller så går vi en extra runda i skogen. Tiken som kommer hit ska också känna sig välkommen, trygghet och lugn när de kommer hit och genom att ha en bädd, filt och eller sin favorit leksak kan det hjälpa om de inte varit här och sovit här mycket innan. Jag ser till att de är nöjda, lugn och trygga på sin sovplats som kan vara på olika ställen, tiken själv får vara med och bestämma. Även där är det jag som ska se till att förutsättningarna ligger på vår sida att alla ska trivas och må så bra som det bara går.

Så idag har vi välkomnat Nina som nu sover gott i sin bädd hon hade med sig och hon har fått träffa alla hundar och tittat på valparna. Hon verka nöjd, glad och trygg och det känns bra inför den första natten. Under de första dagarna jobbar vi mycket på att komma in i rutinerna här och att bygga relation i mängder. Vi går skogspromenader i tikens takt, vi gör roliga övningar och hittar vår nya gemensamma vardag.

Varför är det då så viktigt att vi ser till att det är lugnt och tryggt runt tiken och här hemma? Jo vi vet idag att onödig och långvarig stress kan påverka valparna negativt och vi vill minska den risken så mycket det bara går och då genom att ta det lugnt och ha en trygg miljö runt tiken så gör vi det inte bara för tiken och oss utan också för de kommande valparna. Genom att träffa våra tikar ofta och se till att de varit här på gården fler gånger innan de kommer hit för att ha sina valpar, hjälper absolut till att få flytten att gå toppen bra. Så genom att ha fodervärdsträffar varje månad, lägga fokus på relation när vi träffas och att se till att flytten hit går lugnt till så har vi och valparna bästa förutsättningar att det blir riktigt bra.

Med det sagt välkomnar vi Nina till vår familj de kommande 10 veckorna, vi ser framemot denna resan och längtar så efter att få välkomna även hennes valpar.

Kram

Lovisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *