Valpar


En resa tillsammans!

Att köpa valp från Brummas Labradoodle är en resa genom hundlivet, där vi hela tiden finns med för stöttning och aktiviteter. 


Valpar som födds hos oss kommer att tillbringa sina första 8 veckor i en anpassad miljö för att kunna utvecklas så bra som det bara går. Vi kommer att följa deras utveckling och förbereda valparna på bästa möjliga sätt för att flytten till sina nya familjer kommer gå så smidigt som det bara går, både för valparna och deras nya familjer.


Valparna som födds hos oss kommer att ha påbörjat rumsrenhetsträning från 3 veckors ålder, genom att vi tidigt lär valparna att kissa på en specifik plats och sedan ute går det ofta fort att få valparna helt rumsrena i sina nya hem.


Valparna som födds hos oss äter under sin valp tid hos oss väll anpassad mat för deras ålder och utveckling och vidare tips och rekommendationer skickas självklart med valpen för bästa möjliga start i sin nya familj. Valparna hos oss är regelbundet avmaskade.


Familjerna till valpar födda hos oss kommer få en förberedande digitalkurs med skriftligt material och inspelade föreläsningar. Tillsammans med 2 tillfällen via zoom för att på bästa möjliga sätt vara förberedd och redo att ta över ansvaret för valpen och ge valpen rätt förutsättningar att utvecklas på bästa möjliga sätt.


Valpar och deras familjer som födds hos oss kommer också ha efterföljande möten på zoom varannan vecka i 8 veckor efter leverans med chans att ställa alla frågor man har, få tips och hjälp om det skulle dyka upp något under den första tiden. Detta för att stötta upp och hjälpa familjerna att få tiden med valp så bra som det bara går.


När det är dags för den stora dagen då valparna ska få sin nya familj och familjerna ska få sin nya familjemedlem så träffas vi som regel en heldag. Vi går igenom praktiska övningar, vi pratar och går igenom det sista. Äter lunch tillsammans och fikar innan valparna och familjerna är redo att ge sig ut i den stora världen tillsammans. ​


Valparna får självklart med sig ett generöst startkit med bra att ha saker för första tiden.


Familjerna får tillgång till kullens egen Facebook grupp där vi kan lägga upp bilder och tips i väntan och som familjerna sedan kan använda för kontakt efteråt. Familjerna får också tillgång till vår stora Facebook grupp där det finns massor av tips och utmaningar som man kan göra med sina hundar.


När valparna flyttat till sina nya familjer så har vi ytligare en digitala föreläsningar och skriftligt material. Om den första tiden tillsammans och när valpen blir unghund.


När valparna som födds hos oss är från 4 månader bjuder vi in till en heldags kurs som vi kallar Boostdag. Vi gör övningar och hitta på bra saker för en unghund och får tid att träffa syskon och deras familjer igen. En trevlig och rolig dag . För att boosta upp inför unghundstiden, så det blir så enkelt som möjligt.Efter att du hämtat din valp så kommer du årligen bli inbjuden på träffar, kurser och evenemang som vi har tillsammans med Stora Juleboda Labradoodle. Vi har träffar och helgkurser på olika platser i landet. Jönköping, Juleboda och Stockholm, är där vi har träffar och kurser i dag.
På dessa event är du som har köpt valp från oss på Brummas och på Stora Juleboda Labradoodle välkommen att delta på.   

Ett samtal bort! Har du en valp från oss på Brummas Labradoodle så finns vi alltid ett samtal bort, för stort och smått. För oss är det en självklar del att följa valpen och familjen genom livet, med tips och idéer. 

Det vi brinner allra mest för är valpens första tid, hur vi kan påverka valpen till det bättre och att på bästa sätt ge familjen verktyg att jobba vidare med just den valpen på bästa sätt. Arbetet med valparna sker med kunskap om valpen i generationer bakåt och med den kunskapen kunna skapa rätt förutsättningar. 

Det är hunden som står i fokus 
Kärlek, trygghet och närhet

Undra du något kontakta oss på info@brummaslabradoodle.se