Valpplan

Valpar på Brummas Labradoodle!

Med sikte på att valparna som föds hos oss, ska ha de bästa möjligheter att bli den bästa. Så jobbar vi mycket med matchning av två individer innan de får bli föräldrar. Så vi tittar noga på de individer som vi har framför oss. Vi listar deras styrkor och svagheter och gör utifrån detta en kombination som ska lyfta de starka sidorna och försöka att lyfta de svaga sidor till något bättre. För att kunna göra detta gäller det att inte bara titta en generation utan flera generationer för att se hur de olika egenskaper går i arv. 
När kärleksparet är utsett så är det bara att vänta på en dejt och hålla tummarna. 

Längst ner på denna sidan hittar du ar du kan visa ditt intresse för valp från oss på Brummas Labradoodle.


Valpplaner 2024


Nässla och Milou

Det är äntligen dags för Nässlas första kull. Ni som har följt oss på Instagram har kunnat följa Nässla och vad det är som gör Nässla så speciell och viktig för vårt avelsprogram men också för Australian Labradoodle globalt.

Nässla vår första Labradoodle som är en första generations Labradoodle, regisserad i den Internationella klubben WALA och i SLK. Efter att ha studerat Australian Labradoodle och Labradoodle på nära håll i nu 10 år så kunde jag för några år sedan börja med att bygga nya starka Australian Labradoodle linjer med stort fokus på riktigt bra mentalitet, nya linjer för att undvika linjeavel/inavel och för att få in mer Labrador som jag såg att vi fick mindre och mindre av efter att studerat massor massor av stamträd av Labradoodle och Australian Labradoodle både i Sverige och i hela världen. Som resultat av det jag såg, var det självklart för mig att vara med i jobbet för att ta fram nya seriösa linjer av Australian Labradoodle med större del Labrador. Efter att följt Nässla så vet jag att hon är rätt hund för oss, hon är en så trygg, social och fin hund, hon har fina resultat på sina hälsotester och kommer föra vidare så fina egenskaper till sina valpar det är vi säkra på.

Nässla är matchad med Milou.

Milou är också en kille med rätt mycket nya linjer bakåt och som vi ser är en riktigt bra match till Nässla. Han är en cool och social kille. Han har utfört fina resultat på sina hälsotester och vi är så spända för resultatet på valparna.

I denna kullen kommer vi vänta lite mer varierande pälsar än vad vi brukar ha, det kommer vara från mycket lättskötta pälsar till typiska Labradoodle pälsar. Valparna kommer bli medium och någon standard.

Priset för just denna kullen kommer att vara 40 000 kr inklusive moms, då pälsarna kan vara mer varierande.

Uppdatering 27 oktober- Nässla har nu gått i löp och vi hoppas på parning under vecka 45.


Norrlands Isly Mist Doris och Wonder´s True Magical Alvar Uffe

Fullbokad

Doris va 9 veckor när jag åkte upp till Meredith på Norrlands Labradoodle för att hämta lilla Doris. Jag hade tittat in hennes mamma sedan hon var valp och vist tidigt att henne vill jag gärna ha en valp efter. Så blev det, en Doris, precis som jag hade önskat.

En mini tjej, gosig som få och social och trygg. Ja hon charmar nog alla hon träffar vår lilla Doris. Nu har tiden gått och vi har kunnat följa henne och nu är alla hennes hälsotester också gjorda och vi är så spända på att välkomna hennes första valpar här hos oss under våren 2024.

Doris matchas med Uffe. Lille Uffe som jag hämtade hem i Finland hos Wonders Australian Labradoodle. Han som jag drömde om att match bland annat Doris med redan från start, en känsla som bara växt sig större ju mer jag lär känna Uffe. Uffe som bor med min Moster med familj. Uffe har nu gått igenom sina hälsotester med bästa möjliga resultat.

Valparna beräknas bli mest mini, i färgerna aprikos, brun och svarta. Alla valparna kommer att få fleecepäls.

Doris beräknas löpa i början av 2024 och valparna beräknas bli redo för sina nya familjer april-maj 2024.

Uppdatering- Just nu har första platserna i Doris och Uffes kull fullbokade men du kan sätta upp dig på reservlistan och får då första chans om det skulle bli fler valpar än vad vi tänkt oss.


Stora Julebodas Mango Tussie och Wonder´s True Magical Alvar Uffe

Fullbokad

Tussie hade sin första kull hos oss under hösten 2021 och vi är nu så spända på att välkomna hennes andra kull. Hon är en tjej som är så rolig att hänga med och hon som kan följa med precis överallt. Hon imponerade stort på oss under hösten 2021 när vi var på parnings resa genom Sverige, både på tåg, restauranger, hotell och allt där emellan. Så cool och allt man kan önska sig.

Tussie född i den första kullen jag hade efter flytten från skåne. Hon är en mini tjej.

Även hon är matchad med Uffe. Uffe med glimten i ögat.

Vi väntar valpar i brunt, aprikos/karamell och svart. Alla med fleece päls. I mini och små medium.

Parning är beräknad till början av nästa år och valparna beräknas vara redo för sina nya hem i ca maj-juni.

Uppdatering- Vi tar som det ser ut nu inte emot fler förbokningar. Vi är glada att intresset för Tussies valpar redan varit så stort. Skulle det bli fler valpar än vi tänkt kommer vi öppna upp igen.


Tassens Too-Ticki Lexi och Errol Milou

Lexi som hade sin första kullen hos oss under 2022 och som nu ska få sin andra kull. Vi ser så framemot att få hänga med fina goa Lexi igen. Lexi som hänger med överallt och som är en trygg och trevlig tjej.

Vi har parat ihop Lexi med Milou.

Milou valde jag ut i hans kull när han var 6 veckor, för jag gillade hans sätt att ta sig för människor och miljön runt omkring. Han har fortsatt i rätt riktning och nu ser vi framemot att se nästa generation växa fram.

Valparna kommer beräknas bli medium. I färgerna brun, aprikos/karamell och svart. Alla valpar kommer få fleecepäls.

Valparna blir beräknade till våren och redo att flytta under försommaren om allt går som planerat.


Här hittar du formuläret för att anmäla intresse till våra aktuella kullar. Kolla så att din mailadress stämmer innan du skickar iväg din Intresseanmälan.

Formulär att fylla i ditt intresse hittar du här