Valpplan

Valpar på Brummas Labradoodle!

Med sikte på att valparna som föds hos oss, ska ha de bästa möjligheter att bli den bästa. Så jobbar vi mycket med matchning av två individer innan de får bli föräldrar. Så vi tittar noga på de individer som vi har framför oss. Vi listar deras styrkor och svagheter och gör utifrån detta en kombination som ska lyfta de starka sidorna och försöka att lyfta de svaga sidor till något bättre. För att kunna göra detta gäller det att inte bara titta en generation utan flera generationer för att se hur de olika egenskaper går i arv. 
När kärleksparet är utsett så är det bara att vänta på en dejt och hålla tummarna. 

Längst ner på denna sidan hittar du ar du kan visa ditt intresse för valp från oss på Brummas Labradoodle.


Valpplaner 2024


Stora Julebodas Kiwi ”Kiwi” och Bazze

Det finns just nu platser kvar att förboka, valp från denna kullen

Vi har fått det stora förtroendet att delat i Svenska Labradoodleklubbens projekt Labrador infusion och fått kombinationen Kiwi och Bazze godkänd.

Detta är ett steg i det projektet som vi drog igång för lite över 2 år sedan när vi hämtade hem Nässla och Projekt Nässla blev till. Målet är att få in mer Labrador i våra linjer, för att vi tror att detta kan ha en mycket positiv inverkan på bland annat temperamentet. Jag är själv uppvuxen med en Labrador och jag vill helt enkelt få in mer av hennes egenskaper i vårt program.

Valparna i den här kullen kommer att säljas till reducerat pris i gengäld mot ett tätare samarbete och uppföljningar inom projektet Labrador Infusion och tillsammans med oss. En del av valparna kommer att säljas med rätt att ta en kull i framtiden, självklart mot ekonomisk kompensation. Valparna kommer vara en värdefull länk i utvecklingen av Australian Labradoodle och vi är så spända på att följa just dessa valpar.

Både Kiwi och Bazzes stamträd är godkända av både SLK och WALA. Kiwi är utvald för att vi tror att hennes egenskaper är en prefekt match för just detta projektet.

Bazze som beskrivs som den perfekta familjehunden har också gott igenom alla hälsotester med högsta betyg.

Kiwi beräknas löpa i februari och valparna kommer då vara redo att lämna oss i juni.

Valparna förväntas bli både ljusa och svarta och kommer få mer varierande pälsar som kommer att fälla mer eller mindre. Då pappan till valparna är en ren labrador.

Om du är intresserad av att veta mer kontakta oss på lovisa@brummaslabradoodle.se

Här kan du läsa mer om Stamträdsanalysen som ligger till grund till Projektet

Här kommer du direkt till Projekt Labrador Infusion.

Gå gärna in på Svenska Labradoodleklubbens hemsida för att läsa mer om Labradoodle, avel och projekten. www.labradoodleklubben.se

Uppdatering- Valparna har nu kommit 5 st varav en är tik. Just nu finns det en valp kvar att tinga med leverans 29 juni. Här av er till lovisa@brummaslabradoodle.se för mer info. Vi söker också en fodervärd i denna kullen.


Tassens Too-Ticki Lexi och Errol Milou

Förbokningen har nu öppnat igen för ytligare två platser

Lexi som hade sin första kullen hos oss under 2022 och som nu ska få sin andra kull. Vi ser så framemot att få hänga med fina goa Lexi igen. Lexi som hänger med överallt och som är en trygg och trevlig tjej.

Vi har parat ihop Lexi med Milou.

Milou valde jag ut i hans kull när han var 6 veckor, för jag gillade hans sätt att ta sig för människor och miljön runt omkring. Han har fortsatt i rätt riktning och nu ser vi framemot att se nästa generation växa fram.

Valparna kommer beräknas bli medium. I färgerna brun, aprikos/karamell och svart. Alla valpar kommer få fleecepäls.

Uppdatering- Lexi är nu parad och valparna är beräknade till mitten av Juli och leverans är beräknade till 14 september.


Brummas Saffranstryffel Polly och  Bestland Sir Lancelot Teddy

Förbokningen av denna kullen är nu öppen

Vi håller nu på att planera för Pollys andra kull och vi ser så framemot hennes andra kull. Polly är en himla trevlig tjej, som har en fin av och på knapp och en fantastisk mamma. Polly har flera utbildade sociala tjänstehundar på både mamma och pappas sida.

Polly är nu matchade med Teddy som tillhör Arctic Labradoodle i Norge. Efter att letat runt efter en riktigt bra matchning till Polly så hörde jag av mig till Silje och vi tror att detta blir en riktigt bra matchning.

Valparna kommer att bli medium i storlek och vara i färgerna Karamell och aprikos. Alla valpar kommer att få fleecepäls.

Polly beräknas löpa i juli/augusti och valparna blir då beräknade för leverans i november/december.

Är du sugen av valp efter Polly så är du varmt välkomna att höra av er för mer info.


Tassens Brumme-Lisa Vivan och Brummas Biskvi Nimbus

Förbokningen av denna kullen är nu öppen

Så är det äntligen dags att planera för Vivan och Nimbus valpar. Detta är verkligen en kombination som vi tror kommer bli riktigt bra. Vivan som jag var med och valde ut hos Tassens Labradoodle är Vivan var ca 7 veckor, det var självklart att det skulle bli hon. En trygg, social och cool tjej som tog för sig de uppgifter och utmaningar vi ställde henne inför på valptestet med den antityd som jag vill se hos en valp. Hon kommer efter linjer som jag känner mycket väl på både mamma och pappas sida finns flera utbildade sociala tjänstehundar. Vivan är en väldigt social tjej men som är enkel att ta med, cool och lugn även i fulla väntrum och på stora träffar. Hon följer helt enkelt det vi såg när hon var liten.

Vivan är matchad med Nimbus som är en glad kille och postiv kille med stora potensial. Även Nimbus har flera utbildade sociala tjänstehundar i sina linjer. Vi ser så framemot att välkomna hans valpar här hos oss.

Valparna beräknas bli medium i storlek och kommer att komma i alla grundfärgerna (aprikos/karamell/brun/svart) Alla valparna kommer få fleecepäls.

Vivan beräknas löpa i Juli/Augusti och valparna kommer då vara leveransklara i november/december. Är du intresserad av att välkomna en valp efter Vivan och Nimbus så är du varmt välkommen att höra av dig.


Brummas Paprika Molly och ?

Förbokningen för denna kullen är nu öppen.

Vi håller nu på att planera Mollys andra kull, vi är mycket nöjda med hennes första kull och ser så framemot hennes andra kull. Molly är utbildad skolhund och vi håller just nu på att få allt klart med den matchning vi har hittat till Molly vi tror att det kommer bli riktigt bra.

Hane kommer att presenteras väldigt snart.

Valparna kommer att bli medium/små medium i storlek i färgerna Aprikos/Cream och Karamell.

Molly beräknas löpa i oktober och om allt går som det ska välkomnar vi hennes valpar lagom till jul och leverans blir då i februari 2025.

Är du sugen på en valp efter Molly så är du varmt välkomna att höra av er för mer info.


Här hittar du formuläret för att anmäla intresse till våra aktuella kullar. Kolla så att din mailadress stämmer innan du skickar iväg din Intresseanmälan.

Formulär att fylla i ditt intresse hittar du här