Kategorier
Okategoriserade

En vår med fart

Det har gått 5 dagar sedan Molly och Ingos valpar åkte och redan ibörjan av veckan blev Benjamin sjuk och idag efter en långrunda med hundarna så började jag känna mig hängig och hosta och extrem trötthet kom ifatt mig. Så jag tog en lugn dag idag med hopp om att jag blir bättre till imorgon och slipper det Benjamin har haft i veckan. Min slutsats av detta är att vi mår bäst med valpar i hemmet… 😉

Nog om det, för under gårdagen var jag tillsammans med Polly och hennes fodervärd hos veterinären för att se om där fanns valpar i magen. Det tog inte många sekunder innan jag såg till min stora glädje att där var valpar. Ett helt gäng såg det ut att bli, nu väntar en lång månad innan vi välkomnar gänget. Polly va en stjärna och så lugn och snäll, så roligt att se. Under alla de veterinärbesök vi gjort senaste tiden, för ögonlysning, progesteron test både en och två och tre gånger och nu för ultraljud så imponera hon mig med sitt fina sätt att vara. Det gör mig hoppfull inför kommande små.

En bonus är att vi i måndags fick det fina beskedet att Inez också hade valpar i magen. Extra roligt eftersom hon fick en valp förra gången, att det var flera än en denna gången. Så första och andra veckan i april ser vi framemot att ta emot Inez och Pollys valpar.

Det ska bli så så roligt att få följa dessa kullar och jag längtar redan. i förbereder för fullt med att tvätta alla saker och bädda rent och se till att allt är klart tills när Inez och Polly kommer hit. Valplådorna ska komma fram och sängen som vi flyttar in i valprummet ska flyttas in och alla filtar och handdukar ska tvättas en gång till. Journaler ska förberedas och scheman ska skrivas. Varje kull är unik och varje kull ska ha rätt förutsättningar utifrån just den kullen. Både Inez och Polly kommer från för oss kända linjer och vi vet att bra mamma genen ligger stark från båda håll och ser verkligen fram emot att se nästa generation få samma omvårdnad och kärlek från första stund som de själva fick som valpar. Extra roligt när både Inez och Polly är födda i mina händer och jag har fått vara med från deras allra första andetag och nu ska jag få vara med när nästa generation tar deras första andetag. Det är bland det finaste i mitt jobb, att få vara med när en ny individ tar sitt första andetag.

Så under den kommande veckan innan Inez kommer och vi ska förbereda inför att hennes valpar kommer så ska vi fortsätta försöka ta det lite lugnare och tillbringa mycket tid ute i vår fina natur. Idag på promenaden kunde jag gå i vårjacka och solens strålar verkligen värmde. Det är verkligen lyxigt att ha den djupa skogen runt oss och de långa långa grusvägarna som typ aldrig tar slut.

Även om vi alla här älskar snön och vintern så ser vi också framemot att välkomna våren och ljuset åter. Mer tid att vara ute både för oss och för valparna, det gillar vi.

Så en vår med fart väntar oss och vi längtar efter det.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *