Kategorier
Okategoriserade

Dags för dejt

Äntligen är det dags för dejt. sedan början av augusti så har vi väntat med spänning dag för dag på att Molly ska börja löpa. Men hon håll oss på spänn hela vägen in till slutet av oktober.

Men nu är hon redo för dejt så imorgon är det dags. Så spännande och jag kan inte vänta nog på att se resultatet sen. Tänk det är vår allra första Brumma tik som ska få valpar. Lite speciellt och väldigt roligt. Molly är dessutom från en av våra stamlinjer. Som vi har följt på nära håll ändan sedan 2014.

Tänker man på det så kan det kännas stort och övermäktigt när vi sitter och planera för nästa generation. Det är tur att vi har bra riktlinjer, regler och tester som hjälper oss att fatta bra beslut. Vi jobbar hela tiden med sannolikheter. Vi vill öka sannolikheten att det blir riktigt riktigt bra så gott det bara går och det blir lättare ju mer vi vet om hunden och var vi har för tidigare erfarenhet.

Så imorgon händer det något stort som är en del av framtidens Labradoodle avel och det är stort, det är häftigt och det är lite läskigt. Allra mest känns det spänt, roligt och helt underbart. Att ännu en gång känna att vi gjort en bra match på flera håll och styrkor och svagheter som matchar bra med varandra. För att se till att nästa generation från början har bra förutsättningar.

Så det betyder att om allt går som det ska är det Molly och Svantes valpar som startar 2023. Valparna kommer vara leveransklara i första veckan i mars. Alltid roligt att tänka när man nu sitter i början av november och räknar veckorna förbi hela vintern. Vi uppfödare har 10 och 17 veckors planeringar.

Nu håller vi tummarna för lyckad dejt de kommande dagarna och att vi i vecka 2 får välkomna en fin, frisk och fanatisk kull med valpar.

Anmälan till Mollys valpar öppnar så fort vi vet om hon är dräktig.

Nu ska jag återgå till Alice valpar, rasta alla vuxna hundar, sedan ska alla nattas innan det blir natt över Blekhult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *