Kategorier
Okategoriserade

Svar på frågor från Instagram

Hade en liten frågestund på Instagram och tänker att jag nu ska svara på några av dom.

Fråga nr 1

Rekommendera du någon borste som är lätt att borsta med?

Svar: Jag själv kan inte annat än att rekommendera den elektriska borsten som du hittar här. När man lärt sig hur den fungera och hunden har lärt sig det lilla ljudet som är från den så är den ovärderlig. Den ger en skonsam borstning utan att vara jobbigt för en själv eller för hunden. Den kan rädda en tovig päls från att behövas klippas ner och tiden det tar att borsta igenom hunden tar inte alls lika lång tid som med en vanlig borste. Efter jag borstat med denna borste så går jag igenom hunden med en stålkam likt denna. För att vara säker på att allt är ordentligt borstat. Detta gör jag en gång i veckan på mina vuxna hundar. Efteråt kan jag ta på ett balsamspray parfymfritt för barn, för att då håller vi ev tovor borta lite enklare.

Fråga nr 2

Vad är viktigt för er när ni väljer personer som får köpa valp av er?

Svar: För mig är det viktigt att man har en bra och tydlig plan om hur dagarna för valpen/hunden ska se ut. Att det finns engagemang och vilja att lära och se sin nya familjemedlem. Att det det blir och förbi en familjemedlem är viktigt för mig. Också viktigt är att det känns bra både för oss, valpen/hunden och familjen. Om man har en vilja, tid och kärlek så kommer man långt. Jag gillar när familjerna berätta mycket om sin familj och vad de har för förväntningar/drömmar/mål med valpen så det blir lättare för oss att se om just den här kullen/valpen är något som skulle passa familjen. För mig spelar det igen roll om hur familjen ser ut, utan förutsättningarna att valpen/hunden får det bra går först. Svår fråga att kortfattat svara på.

Fråga nr 3

Vilken ålder är en Labradoodle fullvuxen?

Svar: Beroende på om vi tänker på höjden eller i kroppen så är svaret lite olika. Men jag brukar tänka att vid 6-8 månader så har valpen växt det mesta på höjden. Däremot utvecklas valpen i kroppen till typ 2 års ålder.

Fråga nr 4

Tips om att få bort snö från pälsen/benen/tassarna?

Svar: Här finns det många tips som fungera olika på olika hundar, tex kan man skölja hunden i vatten när man kommer in och under tiden man är ute plocka bort de klumpar som vi ser och kan ta bort. Endel fungera det bra med att ta balsamspray eller någon olja (tex rapsolja) innan man går ut så att snön har svårare att fastna.

Man kan ha strumpor på tassarna för att skydda dom mot snön och overaller som går långt ner på benen.

Att fått bort snön kan man ta hjälp av en ballongvisp, har visat sig efektivt som en del hundar.

Jag själv brukar plocka under promenadens gång och sedan får ta bort så mycket jag kan innan vi går in och sedan smälter det snabbt när vi kommer in. Man kan också se till att pälsen under tassarna inte är för lång. Jag älskar de lurviga benen så jag klipper inte benen kortare än vanligt, utan underhåller istället. Jag upplever att det är när det är kramsnö det är som värst, är det kallare ta det längre tid innan snön vill klumpa sig. Också olika mellan mina hundar trotts att båda är lika långhåriga och båda har fleecepäls, så lite beroende på sin hund också.

Fler frågor en annan dag, tack för bra frågor!

Kram

Lovisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *