Kategorier
Okategoriserade

Valp

Valpar, valptiden och börja närma sig unghund. Vi uppfödare har ofta valparna bara de första 8-10 veckorna. Sedan tar familjerna vid och vi finns där sida vid sida. Men vardagen med valp får vi inte lika ofta. Så nu när Kärleksmums är kvar så passar jag på att träna valp med allt vad det innebär. Vi tränar de vanligaste och viktigaste övningarna. Vi är ute på äventyr för bästa möjliga socialisering och vi bygger självförtroende och relationer.

Jag älskar att ha valp hemma i alla fall att ha Kärleksmums hemma. Han bara hänger med, så enkel och duktig. Sover hela nätterna, det har han gjort sedan syskonen åkte. Han älskar att åka bil, hänga med på olika nya platser. Han har varit med till Göteborg, tältat i Blekinge, fodervärdsträffar, affärer och bredvid skjutbanan. Han är en stjärna och så duktig. Det är roligt att ta med en valp som Kärleksmums.

Det vi märker tydligt med Mums är som med alla valpar att han behöver sova för att vara som trevligast. Ju mer han får tillfälle att sova desto roligare och trevligare har vi det tillsammans. Så vi har verkligen satsat på en bra sov, ät och ut rutin som fungera toppen för oss. Han får några gånger per dag sova lugnt och ostört i valprummet som ligger intill köket, dit han går själv och lägger sig när han är trött. Då passar vi andra på att göra lugna aktiviteter eller går en runda ute. Det går för att han är lugn och sover. Hade han blivit stressad och orolig hade vi fått lägga upp det på ett annat sätt. Vi har också en stor fördel att han är född och uppvuxen hos oss, så han har inte gjort någon flytt. Även om han är lika duktig hos mina föräldrar när vi varit där och hälsat på eller vi sovit någon annan stans. Så roligt att se hur han utvecklas framåt och om hans perfekta hem dyker upp så kommer de får en bra överlämning med allt vi gjort och vad som fungera för honom.

Jag har också kommit fram till att han är alldeles för bra för att säljas så när alla filmer och tips filmer är inspelade så kommer vi söka en halvfodervärd till Kärleksmums. För en sak är säker vi vill se mer av honom i framtiden.

Det vi träna på nu är att ha alla tassar i marken, sitt kvar, hälsa fint på människor och hundar och gå bra i koppel.

Så tacksam att få umgås med lite äldre valpar och jag passar också Milou som snart är 4 månader. Så just nu är det full fart här hemma.

Karm Lovisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *